Улагање у знање и пракса рецепт за успјех

Јасна Драгојевић
Улагање у знање и пракса рецепт за успјех

Бањалука - Свечаном академијом, уручивањем признања и стипендија у петак је обиљежен дан Паневропског универзитета "Апеирон" у Бањалуци и 14. годишница рада те установе, као и девет година Средњошколског центра "Гемит-Апеирон".

Поносни на године успјешног рада, али и на генерације ученика и студената, који их на најбољи начин представљају, у овим образовним установама истичу да ће наставити са улагањем у квалитет и знање.

- Покушаћемо да дамо нову кадровску ноту, тако што смо ангажовали професоре из Србије, Словеније, Хрватске, који ће предавати на трећем циклусу, који је и услов за опстанак Универзитета - рекао је ректор "Апеирона" Есад Јакуповић.

Додао је да је протекла година била карактеристична по томе што су добили два студијска програма на трећем циклусу, на Факултету информационих технологија и Факултету пословне економије.

Са Паневропског универзитета "Апеирон" истичу да теже да буду трећи универзитет у РС, односно уз два јавна, по квалитету и знању које пружају студентима.

- Наш универзитет карактерише и то што смо ставили акценат на практичну наставу и наши студенти науче много - рекао је ректор Есад Јакуповић.

Девета година постојања је била успјешна и за Средњошколски центар "Гемит-Апеирон", који биљежи рекордан упис.

- У протеклој години имали смо рекордан упис и више од стотину ученика у пет одјељења. Код нас је квалитет знања максималан и на неки начин смо друга кућа "нашој" дјеци - рекла је директорица "Гемит-Апеирона" Вишња Којић, истичући да су поносни на чињеницу да велики број матураната ове школе успије да се запосли.

На свечаној академији уручене су плакете партнерима Паневропског универзитета који студентима годинама пружају висококвалитетну праксу, те докторске дипломе и три једногодишње стипендије.

Студенти

Међу награђеним студентима су Алекса Врањеш и Снежана Поповић, која је најбољи студент у протеклог години.

- Много ми значи то што сам награђена стипендијом, јер је ово потврда мог рада. Уз знање које овдје добијам то ми је велика част - рекла је Поповићева, која је студенткиња треће године на Филолошком факултету.

Поповићева и Врањеш су рекли да ће због знања које су стекли на Паневропском универзитету "Апеирон" ова установа бити њихов избор и за други циклус студија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана