У уторак о датуму протеста

М. Ми.
У уторак о датуму протеста

Бањалука - На ванредној сједници Предсједништва Конфедерације синдиката РС у уторак у Добоју биће утврђен датум одржавања получасовне обуставе рада те протеста и штрајка јер се Влада РС није одазвала састанку са представницима тог синдикалног блока на којем би разговарали о проблемима запослених.

Конфедерација синдиката РС раније је дала рок Влади Српске да се до 31. августа одазове састанку на којем ће разговарати о проблемима радника, али до тога није дошло. Из Конфедерације синдиката РС поручују да им ништа није преостало него да посегну за разним видовима синдикалне борбе.

- Имали смо позив из Владе Српске да у уторак, 4. септембра, у десет часова одржимо састанак са њима, али смо им пренијели да је наш рок истекао и да ми у уторак имамо заказану ванредну сједницу Предсједништва. Ми смо због таквог њиховог понашања приморани да посегнемо за свим видовима синдикалне борбе. Због тога ћемо одмах у уторак одредити датум одржавања получасовне обуставе рада, те протеста и штрајка - казао је предсједник Конфедерације синдиката РС Жељко Тепавчевић и позвао све раднике у Српској да их подрже у овој борби јер, како наводи, траже само да законска рјешења буду примијењена на терену и да их поштују сви послодавци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана