Трогодишње школе чекају још ђака

Д. С.
Трогодишње школе чекају још ђака

Бањалука - Резултати јунског уписног рока у први разред средњих школа РС, који је завршен прошле седмице, показали су да је највише мјеста остало у трогодишњим, док се на прсте могу набројати четврогодишње школе које ће организовати још један круг уписа.

Директор бањалучке Грађевинске школе, која је ове године ђацима понудила и два нова занимања, Љубан Бајић истакао је да мјеста има за још четрдесетак ђака.

- Када је у питању смјер грађевински техничар, мјеста има за још двадесетак ученика, колико отприлике има и у трогодишњим смјеровима. У првом року није стигла ниједна пријава за каменоресце - казао је Бајић и додао да ће ова школа организовати јулски уписни рок.

За разлику од школа са трогодишњим занимањима, већина економских и медицинских школа, као и гимназија у Српској, дупке су пуне.

- Други уписни рок сигурно неће бити организован јер смо већ попунили сва мјеста, тако да су испод црте остала 23 ђака - казала је директорица Економске школе у Бањалуци Нада Вулић.

За ђаке који у првом кругу нису успјели да упишу жељену школу, биће организован други уписни рок, и то од 2. до 13. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана