Током одмора адекватно заштити своју имовину

Срна
Током одмора адекватно заштити своју имовину

Бањалука - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апеловало је на грађане да током сезоне годишњих одмора на адекватан начин заштите своју имовину.

Из МУП-а савјетују грађанима да прије одласка на путовања више пута провјере да ли су сви прозори на њиховом дому затворени, а врата закључана, те да предузму друге мјере заштите, саопштено је данас из МУП-а Српске.


Грађанима се савјетује да приликом напуштања на дуже вријеме свој дом повјере на чување комшијама или родбини, те им дају кључ од улазних врата и замоле их да током ноћи пале свјетло и чешће обилазе њихов дом, јер се на тај начин ствара утисак да у стану или кући неко борави.

“С обзиром да провалници често провјеравају да ли неког има у кући тако што звоне, грађани прије одласка треба да искључе звоно, јер провалници на тај начин неће бити сигурни да ли су власници одсутни или нису чули звоно”, наводи се у саопштењу.

МУП наводи да није препоручљиво спуштати ролетне на прозорима до краја, јер потенцијални извршиоци кривичног дјела и то прате и уколико примјете да су ролетне спуштене пар дана закључиће да у стану нема никога.

“Иако је данас популарно на друштвеним мрежама објављивати одлазак на путовања, савјетујемо грађанима да то не чине, поготово уколико живе сами или путују са свим укућанима”, савјетује МУП.

Из МУП-а су апеловали на грађане да уколико знају да су им комшије одсутне, а у њиховом дому чују изненадну буку или примијете задражавање непознатих лица, позову полицију на бесплатан број телефона 122 и на тај начин спријече наступање штетних посљедица по имовину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана