Сутра суво и сунчано са сјеверним вјетром

Срна
Сутра суво и сунчано са сјеверним вјетром

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује суво и сунчано вријеме са умјереним сјеверним вјетром, док ће на југу постојати могућност за пролазну нестабилност.

Ујутро ће бити мало до умјерено облачно, али свјеже вријеме, а магла се очекује око ријека и у котлинским предјелима, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.


Током дана преовладаваће сунчано вријеме, само на југу биће могућности за пролазну кишу и грмљавину.

Минимална температура ваздуха биће од девет до 14, а највиша дневна од 20 до 25 степени Целзијусових, локално на сјеверу и на југу за степен-два више. Нешто нижа јутарња и дневна температура ваздуха очекује се у вишим предјелима.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено облачно вријеме, док су падавине регистроване у источним и југоисточним подручјима.

Најтоплије данас у 14.00 часова било је у Приједору и Мостару гдје је измјерено 30 степени, док је најсвежија била Бјелашница са десет степени.

На Хан Пијеску и на Иван Седлу у исто вријеме измјерено је 19 степени, у Калиновику 20, на Мраковици, на Сокоцу и у Сарајеву 21 степен, у Кнежеву и Гацку 22, у Источном Сарајеву и Невесињу 23, у Сребреници, на Мањачи, у Мркоњић Граду и Вишеграду 24, у Рудом, Фочи и Шипову 25, у Котор Варошу, Билећи, Крупи на Врбасу, Требињу и Тузли 26, а у Бијељини и Крупи на Уни 27 степени.

У Бањалуци, Добоју, Новом Граду, Српцу, Брчко, Санском Мосту и Бихаћу 28 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана