Сутра киша, поподне пљускови и грмљавина

Срна
Сутра киша, поподне пљускови и грмљавина

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује киша, а поподне и пљускови са гмљавином, те мало свјежије вријеме него претходних дана.

Ујутро ће преовладавати претежно облачно вријеме са слабом кишом на сјеверозападу, понегдје и на истоку. Током дана киша ће јачати и захватити већину крајева, а поподне ће бити и пљускова са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Јутарња температура од 10 до 17, а највиша дневна од 12 до 23 степена Целзијусова.

Током дана дуваће слаб и умјерен јужни и југоисточни вјетар.

Наредних дана се, према прогнози времена, очекује нестабилно и свјежије вријеме.

У уторак, 28. маја, ујутро падаће киша, а очекују се и локални пљускови са грмљавином. Током дана и поподне задржаће се облачно вријеме са честом кишом и рјеђим пљусковима са грмљавином. Највиша дневна температура ваздуха од 15 до 23 степена, на планинама око 12 степени.

Промјењиво вријеме са слабом кишом на сјеверозападу и пљусковима у Херцеговини очекују се у сриједу, 29. маја. У осталим крајевима биће мало до умјерено облачно и углавном суво вријеме. Највиша дневна температура од 15 до 22 степена Целзијусова.

Нестабилно вријеме биће и у четвртак, 30. маја, када ће ујутро у већини крајева опет падати слба киша, једино ће у Херцеговини углавном бити суво. Током дана и поподне преовладаваће претежно облачно вријеме са кишом, мјестимично са пљусковима и грмљавином на сјеверу и у Херцеговини. Највиша дневна температура од 12 до 20 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме, а понегдје је регистрована киша или локални пљусак.

Вишеград и Србац данас су са 27 степене измјерених у 14.00 часова били најтоплији. У Бањалуци, Бијељини, Брчком, Добоју и Градачцу било је 26, у Приједору, Новом Граду, Рудом и Санском Мосту 25, у Фочи, Сребреници, Бихаћу, Бугојну и Тузли 24, у Сарајеву, Мостару и Крупи на Уни 23, у Мркоњић Граду и Шипову 22, у Неуму 21, на Сокоццу, у Билећи и Грудама 20, у Требињу 19, у Калиновику, Гацку и Невесињу 18, на Хан Пијеску, на Иван Седлу и у Ливну 17, на Чемерну 15 и најсвјежије на Бјелашници девет степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана