“Руски сан” оставља без даха

Милијана Латиновић
“Руски сан” оставља без даха
“Руски сан” оставља без даха

Бањалука - Вожња два мотоцикла у жељезној кугли пречника два метра била је врхунац овогодишњег бајк шоуа у Русији на коме се окупило више од 350.000 посјетилаца из цијелог свијета, међу којима и заљубљеници у двоточкаше из Републике Српске.

Традиционална манифестација, коју сваке године организује познати руски Мото-клуб “Ноћни вукови”, одржана је 17. и 18. августа на планини Гасфорт у Севастопољу под називом “Руски сан”.

Потпредсједник “Ноћних вукова” из Српске Горан Тадић, који је на највећем скупу бајкера учествовао четврти пут, не крије одушевљење овим величанственим догађајем.

- Утисци се још нису слегли, све је било тако нестварно. Чини ми се да је манифестација “Руски сан” ове године окупила највише посјетилаца до сада, а акробације моториста никога нису оставиле равнодушним - рекао је Тадић.

Истиче да му је посебна част био поновни сусрет са вођом “Ноћних вукова” Александром Залдастановим Хирургом, који је мјесецима смишљао шоу на којем је представљена улога Русије у одбрани човјечанства од зла које долази са Запада.

- На овогодишњем бајк шоуу није нам се, нажалост, придружио предсједник Руске Федерације Владимир Путин, који је такође члан овог најмоћнијег мото-клуба на свијету. Иако је све било спремно за његов долазак у Севастопољ и дефиле на којем је учествовало више од 2.000 моториста, у посљедњем тренутку његов долазак је одгођен због састанка са њемачком канцеларком Ангелом Меркел - рекао је Тадић.

Са овим заљубљеником у моторе, родом из Брчког, на најпознатијем окупљању бајкера учествовали су и предсједник “Ноћних вукова” из Српске Слободан Тошић и секретар клуба Дејан Ђурковић.

“Ноћни вукови” основани су 1989. године, а данас је то најмасовнији мото-клуб на свијету који броји више од 5.000 чланова и има своје огранке и у Српској и Србији. Чланови овог најмоћнијег мото-клуба познати су као велике патриоте, које моторе не возе само из љубави према двоточкашима, већ и према отаџбини.

Музичке звијезде

Горан Тадић истиче да на најпознатијем бајк шоуу на свијету сваке године наступају и најпознатији руски музичари, а ове године присутни су уживали у мелодијама српске музичке звијезде Јелене Томашевић.

- Сви су уживали у њеним хитовима, а ни она ни њен супруг Иван Босиљчић нису крили одушевљење “Ноћним вуковима” - рекао је Тадић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана