Регионална повезаност и промоција важни за развој туризма Српске

Срна
Регионална повезаност и промоција важни за развој туризма Српске

Београд - Регионална туристичка повезаност и промоција су од великог значаја за развој туризма у Републици Српској, изјавила је Срни помоћник министра трговине и туризма Републике Драгана Ристић.

Ристићева, која је данас на Калемегдану у Београду присуствовала свечаном отварању регионалног фестивала туристичких дестинација и манифестација "Београдски манифест", рекла је да је ово одлична прилилика за промоцију нових туристичких потенцијала Републике Српске и за њихово приближавање туристима из Србије и региона.

Она је истакла да су новитети у туристичкој понуди Републике Српске многобројни, прије свега, када је у питању адреналински туризам, етнотуризам, планински туризам.

Према њеним ријечима, након одржавања Европског олимпијског фестивала младих -Ејофа, Источно Сарајево и Јахорина постали су препознатљиви у свијету спорта, што ће несумњиво утицати на развој туризма у Републици Српској.

"Оно што краси нашу туристичку заједницу је спремност, првенствено Министарства трговине и туризма, а и наших туристичких организација и туристичких радника да се повежу са свијетом и обогате нашу туристичку понуду", закључила је Ристићева.

Највећи регионални фестивал туристичких дестинација и манифестација "Београдски манифест" на којем ће се и ове године представити Туристичка организација Републике Српске отворен је код Сахат-куле на Београдској тврђави, а свечаном отварању присуствовао је и министар туризма Србије Расим Љајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана