Први пацијенти у Болници “Србија”

Срна
Први пацијенти у Болници “Србија”

Источно Сарајево - Од јутрос су први пацијенти смјештени у нови објекат Болнице “Србија” у Источном Сарајеву, а завршетак комплетног пресељења се очекује за мјесец дана, рекао је вршилац дужности директора ове установе Небојша Шешлија.

Он је навео да су данас у нову зграду пресељени пацијенти интерног одјељења, неурологије и хематоонклогије, додавши да ће у старим просторијама остати инфективно одјељење, јер је пракса у свијету да оно буде одвојено.

Шешлија је новинарима рекао да је Болница добила модеран и функционалан објекат под једним кровом који је повезан топлим ходницима.

“Циљ је да унаприједимо постојеће медицинске капацитете, да доласком врхунских стручњака из Клиничког центра у Бањалуци обезбиједимо боље услуге пацијентима. Упоредо ћемо едуковати болнички кадар, па би теже операције вршили овдје”, рекао је Шешлија.

Шешлија је подсјетио да је нова болница прикључена на локални водовод, а траже се начини повезивања на градски.

Интерниста-кардиолог Сњежена Кешељ истакла је да су се уласком у нову болницу приближили савременим токовима дијагностике и третмана пацијената.

“Савремени простор са свом опремом омогућава широке могућности за стручно усавршавање, а све с циљем ефикаснијег лијечења наших пацијената”, рекла је Кешељ.

Начелник Одјељења за неурологију Весна Пејић каже да су пацијенти Сарајевско-романијске регије добили могућност лијечења у много бољим условима.

“Имамо 14 пацијената на Одјељењу и они су веома задовољни јер су услови бољи, терапијске могућности су једноставније и веће”, рекла је Пејићева и додала да ће и дијагностичко испитивање, које је и до сада било добро, сада бити једноставније и пријатније за пацијенте и особље.

Пацијент Немања Бандука каже да први пут користи услугу Болнице “Србија” и да је до јутрос боравио у старој згради, нагласивши да су у новом објекту бољи услови.

Болница “Србија” повезана је са претходно изграђеном поликлиником и сада чини модеран и функционалан систем од 15 хиљада метара квадратних, са 210 болесничких кревета.

Изградња нове болнице зграде започела је у јулу 2017. године, а званично је отворена у октобру 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана