Преминуо Рамо Бећировић, борац ухапшен у сриједу у Сарајеву

n1
Преминуо Рамо Бећировић, борац ухапшен у сриједу у Сарајеву

Сарајев - Рамо Бећиревић, демобилисани борац који је у сриједу ухапшен на протестима у Сарајеву, преминуо је јутрос у 9 сати усљед затајења срца. Информацију је потврдио његов правни заступник Мирнес Ајановић.

Ајановић је казао да је огорчен поручивши да је Бећировић ''жртва бруталног система''.

''Као бранитељ демобилисаних бораца изражавам најискреније саучешће породици преминулог Бећировић Раме и његовим саборцима, чије је срце престало куцати након што је ухапшен и задржан у притвору. Уједно изражавам и пуно огорчење, јер је преминули демобилисани борац Бећиревић Рамо нова жртва бруталног система који се већ годинама игра са судбинама демобилисаних бораца и њихових породица, а посебно безобзирних парламентараца и Владе Федерације БиХ који су због неусаглашавања закона о демобилисаним борцима присилили борце на јавне протесте'', нагласио је Ајановић.

Подсјећамо, полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево осигуравали су средином протекле седмице протесте групе демобилисаних бораца, који су се одржавали испред зграде Парламента Федерације БиХ.

Учесници протеста тог дана су око 13 сати кренули улицом Обала Кулина бана у правцу старог дијела града, те су током протестне шетње нарушили јавни ред и мир, и напали полицијске службенике Управе полиције тог Министарства, саопћено је накнадно из Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Кантона Сарајево.

Наводи се да су том приликом полицијски службеници употријебили средства силе према одређеном броју учесника протеста. Као посљедица напада на припаднике Управе полиције, повријеђено је седам полицијских службеника.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дјело напада на службену особу у вршењу послова сигурности, слободе су лишена три учесника протеста, док је једна особа лишена слободе због почињеног прекршаја, те је након проведеног поступка отпуштена из службених просторија.

Сви тада ухапшени борци су, подсјећамо, након криминалистичке обраде пуштени на слободу.

(Н1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана