Посао за царинике, чуваре и сараднике у УИО

М. Ми.
Посао за царинике, чуваре и сараднике у УИО

Бањалука - Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ расписала је конкурс за 45 радника на неодређено вријеме, а ускоро ће услиједити нови конкурс путем којег ће запослити додатних 75.

УИО тражи административне раднике, сараднике за наплату прихода, обраду трезорских образаца и плата, сараднике за акцизне маркице и одузету робу и царинике. У плану је и запошљавање књиговођа, архивара, рецепционера-чувара, водитеља писарнице и радника за одржавање опреме, електро и машинских инсталација.

У УИО истичу да ће ускоро и Агенција за државну службу БиХ расписати конкурс за запошљавање 75 радника и да су сагласност за повећање броја запослених добили од Савјета министара БиХ.

- Конкурсну процедуру за 45 радника спроводи УИО, док ће Агенција за државну службу спровести јавни позив за пријем 75 државних службеника. Према систематизацији требало би да имамо 2.718 радих мјеста, а у овом тренутку имамо много мање запослених. Пријемом радника у овој години нећемо опет достићи број запослених у складу са систематизацијом, због чега очекујемо да нам и у идућој години буде одобрено додатно запошљавање - казао је начелник Одјељења за комуникације у УИО Ратко Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана