Почела трка за индексе

Д. С.
Почела трка за индексе

Бањалука - На адресу универзитета и високих школа у РС јуче су почеле пристизати пријаве будућих бруцоша, који ће своје знање на вагу ставити већ идуће седмице.

Пријем докумената на јавним високошколском установама у РС обављаће се сваки дан до краја ове седмице, а мјеста има за 5.768 бруцоша. Највећа гужва, када је ријеч о Универзитету у Бањалуци, јуче је, очекивано, била на Медицинском факултету.

Проректор за наставу Универзитета Источно Сарајево Ранко Божичковић истакао је да гужве очекују на Медицинском факултету и техничким наукама.

- Вјерујем да ће сва четири студијска програма на Медицинском факултету бити попуњена у првом уписном року - рекао је Божичковић.

На Универзитету у Бањалуци од 3.123 слободна мјеста, 1.034 су одобрена за студенте чије ће школовање бити финансирано из буyета РС. На Универзитету у Источном Сарајеву од 2.305 студената, њих 1.026 биће на буyету. Из буyета ће бити финансиране школарине за по 25 студената на Високој медицинској школи у Приједору и Високој школи за туризам и хотелијерство у Требињу.

Да ли су успјели да се домогну жељеног индекса, кандидати ће сазнати два дана послије пријемног испита, који ће у зависности од факултета бити одржан од 26. до 29. јуна. Упис студената заказан је за период од 3. до 7. јула, а они који у првом року не успију да упишу факултет, другу шансу имаће крајем августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана