Одобрена регистрација нових лијекова

nezavisne.com
Одобрена регистрација нових лијекова

Сарајево, Бањалука - Комисија за лијекове при Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ у посљедњих нешто више од мјесец дана ријешила је око 200 захтјева за регистрацију нових лијекова који су чекали мјесецима.

Проблеми са регистрацијом лијекова настали су јер Савјет министара БиХ није желио да донесе одлуку на основу које би Агенција за лијекове и медицинска средства плаћала мјесечну накнаду члановима Комисије за лијекове.

"Комисија је од децембра имала већ двије сједнице, а у фебруару је заказана и трећа. Сви захтјеви су ријешени, проблеми који су постојали превазиђени су и ријешени у складу са законом", рекли су нам у Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ.

Након што су се појавили проблеми са регистрацијом нових лијекова, почела су препуцавања надлежних. С једне стране Савјет министара БиХ сматрао је да Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ треба да одреди висину накнаде члановима Комисије за лијекове, док су са друге стране у Агенцији за лијекове заузели став да Савјет министара БиХ треба да донесе подзаконски акт у форми одлуке који дефинише та примања.

Након тога одржано је неколико састанака између представника Министарства цивилних послова БиХ, Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ и Канцеларије за законодавство БиХ при Савјету министара БиХ након чега су донесене потребне одлуке и Комисија за лијекове је почела с радом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана