Нови царински терминал у Градишци ускоро диже рампе

nezavisne.com
Нови царински терминал у Градишци ускоро диже рампе

Градишка - При крају су припреме за усељење у новосаграђени царински терминал Градишка, потврђено је “Независним” из Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

“Пресељење ће бити организовано недјељом, када је нерадни дан. Пребациће се дио опреме која је нова, а налази се у садашњој испостави. Датум пресељења још није одређен, али је све у вези с тиме при крају”, рекао је саговорник “Независних”.

УИО БиХ планира преселити царинску испоставу и тако олакшати функционисање дијела града у којем се сад налази царинска испостава и гдје су константно блокаде улица због великог броја камиона који не могу да стану у постојећи терминал, већ се паркирају у околним улицама.

“Пресељењем на нову локацију сви камиони ће се од доласка у царински терминал до завршетка поступка царињења налазити на новој локацији изван града”, рекао је раније Ратко Ковачевић, начелник Одјељења за комуникације УИО БиХ.

Наравно, потпуна функција новог граничног прелаза у Градишци биће могућа тек након изградње новог моста на ријеци Сави.

Новоизграђени модерни царински терминал у Градишци, подсјетимо, грађен је по европским нормама. Изградња објекта трајала је 19 мјесеци, а било је ангажовано 50 радника, гдје спадају грађевинци високоградње и нискоградње, металци, занатлије, машинци, електричари и водоинсталатери.

Гранични прелаз садржи централни објекат, царинску контролу, објекте за контролу путника и возила, фитосанитарну контролу, технички преглед возила, ветеринарску инспекцију, контролне кабине, ресторан, шпедитерске блокове, санитарне објекте, саобраћајну инфраструктуру, укључујући вертикалну и хоризонталну саобраћајну сигнализацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана