Нова операциона сала за мјесец

С. Ђ.
Нова операциона сала за мјесец

Бањалука - Клиника за неурохирургију Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске биће пресељена на Паприковац 22. септембра, када ће са радом почети и специјализована неурохируршка операциона сала.

Генерални директор УКЦ-а РС Владо Ђајић казао је у петак да је ријеч о сали у којој ће бити оперисани искључиво пацијенти који имају неуролошка обољења.

- Због специфичности обољења, сале морају бити прилагођене операторима. Трудићемо се да салу опремимо најбољим уређајима и апаратима, а истовремено радимо на едукацији кадра - казао је Ђајић.

Начелница Клинике за неурохирургију Весна Иванишевић рекла је да ова служба пресељењем на Паприковац остварује непроцјењив напредак у смјештајном и стручном погледу.

- Из услова гдје смо на 26 болесничких кревета имали један санитарни чвор, добијамо простор гдје је 30 кревета распоређено у 16 соба са 16 мокрих чворова. Први пут од оснивања Служба за неурохирургију добија засебну, специјализовану операциону салу, опремљену по свјетским стандардима - нагласила је Иванишевићева.

Она је додала да је обука особља на новој опреми већ почела.

- Операциону салу смо до сада дијелили са Клиником за пластичну хирургију, а сада имамо намјенски опремљену салу, која ће нам 24 часа бити на располагању - рекла је Иванишевићева.

Годишње кроз Клинику за неурохирургију УКЦ-а прође између 1.800 до 2.000 пацијената, а обави се око 400 операција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана