Јахорина спремна и за вруће дане

nezavisne.com
Јахорина спремна и за вруће дане

Сарајево - Додатно обогаћен садржај у односу на прошле сезоне за све генерације, а прије свега за уживање најмлађих, обећава незабораван провод, поручили су из Олимпијског центра Јахорина.

Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра, на представљању програма за љето 2019. године истакао је да ће сви који дођу на олимпијску љепотицу моћи да се увјере да је планина много љепша љети него зими. Терени за фудбал, одбојку, кошарку, стазе за шетњу, трчање и бициклизам, теретана на отвореном, Џрејсер, тјубинг, вожња жичаром и ресторани само су дио богате понуде за све посјетиоце током врелих љетних дана.

“Улажемо велики напор да оживимо планину и да Јахорина живи 365 дана у години. Планина је лепша лети него зими. Када причамо о летњим садржајима, пре свега мислим на панорамску вожњу жичаром. Сви који дођу треба то да пробају, да се попну на врх Јахорине и да 15 минута у вожњи уживају у погледу и на најбољи начин осете планину. Жичаре имају са стране адаптере који омогућавају транспорт бицикла, па тако и љубитељи бициклизма могу да уживају на врху у вожњи. Имамо бициклистичке руте са врха Огорјелице, што је посебан доживљај”, истакао је Љевнаић.

Почетак љетне туристичке сезоне на Јахорини биће озваничен 29. јуна. Тада ће с радом почети љетни садржај тјубинг, посебна адреналинска атракција за малишане.

“Ту је и Џрејсер. Реч је о једној врсти миникартинга који има своју стазу на полигону Пољице и намењен је углавном малишанима. Први пут организоваћемо и панорамске шетње за туристе. Имаћемо водиче. Људи када беже од градске врућине које су несношљиве, ми им препоручимо да дођу на Јахорину и уживају”, истакао је Љевнаић.

Новитет од ове сезоне је и теретана на отвореном. Налази се поред фудбалског терена. Теретана није само за аматере, него и професионалне спортисте. Омогућава припреме и тренинг у природном окружењу.

“Имамо на отвореном фудбалски, кошаркашки и одбојкашки терен. Користиће се читаво лето за такмичења, али и организацију кампова”, додао је Љевнаић.

У фази реализације је изградња најдужег боба на шинама у овом дијелу Европе.

“Морамо да се похвалимо да смо почели с радовима. Боб на шинама или алпинг костера биће дужине 2,5 километара. Полазна станица је са врха, где ће бити и ресторан, који је такође у фази изградње. Уз сам ресторан радимо на амбијенталном уређењу око језера. Мислим на клупе и остали мобилијар за децу”, најавио је Љевнаић.

Уз многобројне садржаје, нове атракције, догађаје у јулу и августу употпуниће и дружења са познатим јавним личностима региона. Концепт “Сасвим блиско са познатима на Јахорини 2019” намијењен је посјетиоцима цијеле регије, породицама, пријатељима, старима и младима, људима који воде здрав живот и онима који воле живот.

Календар дешавања

  • Јахорина ултра траил (од 26. до 28. јула)
  • Љетна хуманитарна трка (август)
  • Јахорина бике спуст (31. август)

Љетне промо викенд авантуре

  • од 12. до 14. јула  Дани родитељства, попуст на садржаје 45 одсто
  • од 26. до 28. јула  Дани пензионера, попуст на садржаје 60 одсто
  • од 9. до 11. августа  Дани младих, попуст на садржаје 30 одсто
  • од 23. до 25. августа  Дани школараца, попуст на садржаје 15 одсто

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана