Чавић: Повећана наплата за 1,5 милиона КМ

Срна
Чавић: Повећана наплата за 1,5 милиона КМ

Бањалука - Предузеће "Електрокрајина" из Бањалуке је за само четири дана спровођења наплате услуга од дужника по систему нулте толеранције регистровало наплату већу за 1,5 милиона КМ или за 33,9 одсто, изјавио је вршилац дужности генералног директора овог предузећа Драган Чавић.

"Не можемо да толеришемо крађу струје, губитке на мрежи и незаконитости. Задовољан сам спровођењем ове активности на подручју Бањалуке, али не и неких других радних јединица и ту ће бити промјена. Људи морају да схвате да их штити само рад", рекао је Чавић данас новинарима у Бањалуци. Чавић је навео да предузеће "Електрокрајина" у спровођењу ове активности води рачуна о људима који су у тешкој здравственој или социјалној ситуацији.

"Радници на терену су дужни да то евидентирају и доставе управи предузећа, а ми ћемо покренути активности са локалним заједницама и рјешавати такве случајеве", каже Чавић.

Чавић је рекао да "Електрокрајина" неће бити у губитку и да је његова законска обавеза да о томе води рачуна, истичући да у предузећу нема довољно монтера и инжењера.

Он каже да "Електрокрајина" има велики дуг према матичном предузећу - "Електропривреда Републике Српске".

Чавић је навео да су, његовим доласком на позицију вршиоца дужности генералног директора "Електрокрајине", односи у потпуности уређени, дефинисан је дуг који постоји између "Електрокрајине" и матичног предузећа и потписан споразум којим се рјешава то питање.

Он истиче да дуг није мали, али да не може да прецизира износ.

"Без реструктуисања предузећа није могуће поднијети толики дуг. Направили смо уговор о репрограму и у овом тренутку у потпуности поштујемо све његове одредбе", истакао је Чавић.

Чавић је додао да је у кратком периоду предузеће "Електрокрајина" прилично консолидовало финансије и да у овој години нема новог дуга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана