Бољи услови за труднице

Свјетлана Ђуричић
Бољи услови за труднице

Бањалука - Обновом Одјељења перинатологије на Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске завршена је акција “Заједно мислимо добро”.

Током акције, коју је организовало Удружење грађана “Мисли добро”, прикупљено је 40.000 КМ, а тим новцем у потпуности је реконструисано пет купатила, окречено цијело одјељење, офарбана столарија, те промијењен комплетан под, око 450 квадратних метара.

Представница Удружења “Мисли добро” Сандра Гојковић-Арбутина рекла је да је ова акција почела представом “Хипноза једне љубави”, коју је “Звездара театар” играо у Бањалуци у мају ове године.

- Акцију су подржали грађани куповином карата за представу, као и компаније и институције донацијама. Овом акцијом смо хтјели да поручимо да је брига за мајке и најмлађе један од најзначајнијих задатака друштва - додала је Гојковић-Арбутина.

Обновљено одјељење јуче је обишао и министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић, који је рекао да ће након свечаног отварања сјеверног крила УКЦ-а, 22. септембра ове године, почети припрема тендерске документације за реконструкцију комплетне зграде Клинике за гинекологију и акушерство.

- Завршетак реконструкције планирамо у идуће двије до три године, тако да ћемо у наредном периоду настојати да завршимо оно што овом акцијом није било обухваћено, како би пацијенти имали што боље услове за боравак - рекао је Богданић.
Генерални директор УКЦ-а РС Владо Ђајић захвалио је донаторима који су омогућили да труднице које бораве на Одјељењу перинатологије сада имају много боље услове него прије обнове.

- Осим најсавременије дијагностике и терапије, које настојимо да омогућимо нашим пацијентима, једнако је важно да постоје добри услови за боравак у УКЦ-у, као и љубазан однос наших радника - рекао је Ђајић.

У Одјељењу перинатологије Клинике за гинекологију и акушерство се врши дијагностичка терапија и третман свих компликација и хроничних болести у трудноћи.

Донатори

Поред компанија “Крајина клас” и “Тропик малопродаја”, које су сносиле трошкове организације и играња представе “Хипноза једне љубави”, акцију су подржали и “м:тел”, “Граве осигурање”, град Бањалука, Нотарска комора Републике Српске, Народна скупштина Републике Српске, фирма “Кнежевић ентеринг”. Дио новца прикупљен је и донацијама грађана, путем хуманитарног броја и од продаје улазница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана