“Бема” поклонила 507 комплета уџбеника за дјецу својих радника

Срна
“Бема” поклонила 507 комплета уџбеника за дјецу својих радника

Бањалука - Фабрика обуће “Бема” из Бањалуке обезбиједила је 507 комплета уџбеника за дјецу својих радника како би им помогла да се лакше припреме за нову школску годину.

Технички директор “Беме” Маринко Умичевић рекао је Срни да су се на тај корак одлучили како би конкретним гестом показали да треба подржати породицу и наталитет.


“Подијели смо 507 комплета уџбеника за основну и средњу школу. Радницима чија су дјеца кренула у први и други разред основне школе подијелили смо 59 пари ципела с обзиром на то да је Министарство просвјете и културе Републике Српске за њих обезбиједило бесплатне уџбенике. Такође, дали смо нерадни дан за 107 радница да би одвеле дјецу у школу”, истакао је Умичевић.

Он је додао да сви говоре о наталитету, а да је БиХ једина земља која неће да уведе двотарифне или тротарифне стопе ПДВ-а.

“Ако желимо да подржимо наталитет, требамо укинути ПДВ на све производе који имају везе са дјецом. Данас почиње школска година, а знамо да је септембар најгори мјесец у години јер треба спремити дјецу за школу, обезбиједити дрва и припремити зимницу и то је удар на сваку породицу. Закон о ПДВ-у је у надлежности нивоа БиХ, али они неће да учине било шта”, рекао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана