Боска поново отворила врата

Драгана Келеч
Боска поново отворила врата

БAЊAЛУКA - Робна кућа "Боска" у Бањалуци јуче је поново отворена, а у обновљеном објекту налази се 27 радњи са 47 свјетских и европских брендова.

"Боску" у "новом руху", у коју је нови власник, конзорцијум "Зекстра-Делта" уложио 15 милиона евра, свечано су пустили у рад премијер Републике Српске Милорад Додик и предсједник "Зекстра групе" Драган Ђурић.

Предсједник Владе РС Милорад Додик рекао је да су поновним отварањем "Боске" демантована сва оспоравања и спекулације.

- Ово је важан дан за све нас, јер је све завршено уз велики ентузијазам и улагања "Зекстра-Делте". Трговачка понуда "Боску" сврстава у регионалне центре - истакао је Додик.

Он је казао да је Влада Српске раније са конзорцијумом склопила уговор, имајући у виду потребу да се обезбиједи сервисирање старих дугова и да се ријеши статус радника.
- Ниједан радник који је раније био запослен у "Боски" није ни у судском, ни у жалбеном поступку. Сви су исплаћени и потписани су уговори о поравнању. Сви су намирени онако како је договорено са синдикатом "Боске" - казао је Додик.

Предсједник "Зекстра групе" Драган Ђурић рекао је да је ово једна у низу инвестиција Србије у Републику Српску, што је нови доказ спровођења Споразума о специјалним и паралелним везама између двије земље.

- У пројекат "Боска" уложено је 15 милиона евра и запослено више од 150 радника. У фасаду објекта и ресторан који ће бити отворен за два-три мјесеца инвестираћемо још око четири милиона евра - казао је Ђурић и додао да још око 15 брендова чека да отвори радњу у "Боски".

У новој "Боски" више од 800 квадратних метара продајног простора заузео је "New Yorker", њемачка модна марка за младе.

- Ово је прва "New Yorker" продавница у Бањалуци и четврта у БиХ. Купцима нудимо богат спектар посљедњих трендова у оквиру брендова "Fishbone", "Fishbone sister ", "Smog", "Amisu" и "Consored" - рекла је портпарол "New Yorkerа" Бранкица Стојановић.

Извршни директор компаније "Tifany" Aлен Малешевић, која је заступник брендова "Lindey" и "Ulla Popken", рекао је да су ово брендови који су се први пут појавили на тржишту Српске.

Бањалучанка Јелена Марковић, која је нестрпљиво чекала отварање "Боске", каже да је срећна што робна кућа, по којој је Бањалука позната, поново ради.

- Годинама сам овдје куповала и разгледала излоге, тако да ми је драго што моје омиљено мјесто за шопинг опет ради. Једва чекам да видим нове бутике - рекла је Марковићева.

Свечаном отварању "Боске" присуствовали су и предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, министри у Влади РС, предсједник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић и бројни привредници из Српске и Србије.

Саобраћај

Због свечаног отварања бањалучке Робне куће "Боска" јуче је био затворен саобраћај у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од Народног позоришта Републике Српске до Булевара, рекла је "Гласу Српске" портпарол ЦЈБ Бањалука Госпа Aрсеновић. Иако је саобраћај био преусмјерен у споредне улице, усљед двочасовне блокаде центра града дошло је до велике саобраћајне гужве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана