Стипендије ђацима дефицитарних занимања

А. С.
Стипендије ђацима дефицитарних занимања

Бањалука - За ученике који одлуче да се школују за нека од дефицитарних занимања, попут бравара или зидара, град је обезбиједио стипендије у износу од 160 КМ.

Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт предложило је дефицитарна занимања за наредну школску, односно академску годину, за која ће град додијелити стипендије.

- Ријеч је о занимањима за ученике средњих школа: бравар, зидар, зидар-молер и месар. За студенте који се буду образовали за звања дипломирани професор биологије, дипломирани инжењер текстилног инжењерства и дипломирани инжењер електротехнике стипендије ће бити 250 КМ – навели су из овог одјељења.

Ученици и студенти који су у текућој школској години остварили право на стипендију за дефицитарне струке, а које у наредној школској години нису дефинисане као недостајуће, имају право на стипендију до завршетка образовања у тим струкама, уколико испуњавају предвиђене услове.

- За стипендије у наредној школској и академској години планирано је 1,6 милиона КМ, а појединачни износи су 80 за ученике, односно 130 КМ за студенте по основу успјеха и социјалног статуса - додали су у одјељењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана