Стигли бољи дани за бањалучку Младост

Душан Репија
Стигли бољи дани за бањалучку Младост

Бањалука - Годинама је Рукометни клуб Младост из Бањалуке таворио, ближе дну него врху Прве лиге РС, али су се овог љета догодиле позитивне промјене које би већ у идућем првенству требало да донесу резултатски бољитак.

Онај организациони видљив је већ од првог дана припрема, јер се за разлику од прошле сезоне младом тренеру Бенију Шкрги одазвало двадесетак рукометаша, што није био случај минулих година. Гро екипе чине момци који су каријеру почели у Борцу, али из разних разлога нису успјели, тако да се радио о школованим играчима који играју из љубави, без новчане накнаде.

- Радимо већ четири седмице и изузетно сам задовољан. Све је много озбиљније него раније. Момци су препознали труд реконструисане управе клуба која нам је обезбиједила оптималне услове за рад - рекао је Шкрга.

Игра у првој припремној утакмици са словеначком Шкофија Локом (26:29) додатно је подигла самопоуздање свима у клубу, јер је словеначки прволигаш изузетно озбиљан ривал.

- Играли смо баш онако како желим. Примјетно је да момци много више поштују лопту, смањили смо техничке грешке, а са појачањима Марком Шумоњом и Николом Бабићем добили смо квалитет више. До почетка првенства имаћемо још четири, пет провјера, а почетком септембра учествоваћемо на турниру у Козарској Дубици - рекао је Шкрга.

Бивши рукометаш Дервенте, Приједора упловио је у тренерске воде прије 30. рођендана, можда и раније него што је очекивао.

- Доста знања покупио сам од бивших тренера, нарочито од Зорана Докића, а сада много учим путем интернета. Такво је вријеме, ко хоће да се усавршава начина има напретек - рекао је Шкрга.

Мини-припреме

Одлазак на припреме претходних година био је мисаона именица да овај колектив, али се и то промијенило. Експедиција Младости од петка борави на Козари.

- Иако ћемо провести само три дана на Козари, много ће нам значити. Урадићемо пет, шест јаких тренинга, а што је можда још важније, додатно се зближити и подићи атмосферу на виши ниво иако је и до сада била фантастична - рекао је Шкрга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана