Предложено обиљежавање љетњих тераса

Б. С.
  Предложено обиљежавање љетњих тераса
Предложено обиљежавање љетњих тераса

Према приједлогу градоначелника Игора Радојичића, до краја априла ће физички бити обиљежене границе свих љетњих тераса кафића и ресторана и то у складу са локацијским условима и грађевинском дозволом. Захваљујући овој мјери градске службе ће моћи да, без увида у дозволе и документацију, на веома једноставан начин провјере да ли је тераса у оквиру прописаних габарита.

- Надлежни у Одјељењу за просторно уређење дужни су, према одлуци, да границе тераса означе бијелом бојом са уграђеним грбом града, које ће бити отпорне на атмосферске утицаје - казао је Радојичић.

У образложењу одлуке, градоначелник је још истакао да је основни циљ увођење реда у постављање тераса, с обзиром на то да је у овој области често “искакање” из утврђених граница и непрописно заузимање јавних површина.

Приједлог ове одлуке наћи ће се већ на идућој сједници Скупштине града, која би требало да буде одржана средином марта. По одлуци, Одјељење за просторно уређење у обавези је да обиљежавање тераса обави у року од мјесец дана од усвајања одлуке.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана