Предложено обиљежавање љетњих тераса

Б. С.
Предложено обиљежавање љетњих тераса

Према приједлогу градоначелника Игора Радојичића, до краја априла ће физички бити обиљежене границе свих љетњих тераса кафића и ресторана и то у складу са локацијским условима и грађевинском дозволом. Захваљујући овој мјери градске службе ће моћи да, без увида у дозволе и документацију, на веома једноставан начин провјере да ли је тераса у оквиру прописаних габарита.

- Надлежни у Одјељењу за просторно уређење дужни су, према одлуци, да границе тераса означе бијелом бојом са уграђеним грбом града, које ће бити отпорне на атмосферске утицаје - казао је Радојичић.

У образложењу одлуке, градоначелник је још истакао да је основни циљ увођење реда у постављање тераса, с обзиром на то да је у овој области често “искакање” из утврђених граница и непрописно заузимање јавних површина.

Приједлог ове одлуке наћи ће се већ на идућој сједници Скупштине града, која би требало да буде одржана средином марта. По одлуци, Одјељење за просторно уређење у обавези је да обиљежавање тераса обави у року од мјесец дана од усвајања одлуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана