Број 1415 за помоћ и подршку у лијечењу Андреи Лазаревић

Срна
Број 1415 за помоћ и подршку у лијечењу Андреи Лазаревић

Бањалука - Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус" покренуло је хуманитарни број 1415 за помоћ и подршку у лијечењу осамнаестогодишњој Андреи Лазаревић која је обољела од ријетке болести ПНХ крви.

Предсједник удружења "Четири плус" Града Бањалука и Републике Српске Јован Радовановић рекао је Срни да је број активан до краја јула, те позвао све људе добре воље да позивом на овај хуманитарни број помогну у прикупљању финансијских средстава за лијечење Андрее.


"Андреи је дијагностификована ријетка болест ПНХ крви која за посљедицу има тромбозу јетрених и можданих вена са фаталним посљедицама. Пошто је ово обољење веома ријетко, самим тим је и лијечење веома комплексно, а лијек на годишњем нивоу кошта 320.000 евра", рекао је Радовановић.

Он је навео да је удружење одлучило да овај мјесец изађе у сусрет и да покрене хуманитарни број за помоћ и подршку у лијечењу ове дјевојке.

"Позивамо грађане да се што масовније укључе у ову акцију и позову 1415. Један позив ништа нас не кошта, а пуно значи овој породици и нашој суграђанки. Будимо хумани", поручио је Радовановић.

Он је рекао да ова породица није члан Удружења, нагласивши да је оно увијек на располагању за све суграђане, а не само за своје чланове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана