Уз дружење и вјежбу до Специјалне олимпијаде

Јелена Станић
Уз дружење и вјежбу до Специјалне олимпијаде

Бањалука - Школа спорта “Сунце” пружила је могућност лицима са потешкоћама у развоју да кроз бесплатно вјежбање имају активан живот, истакнуто је на промоцији овог спортско–образовног удружења у уторак навече у Дому омладине.

- Идеја се родила у току волонтерског рада с овим лицима и њихове потребе за континуираном спортском активношћу ради побољшања квалитета свакодневице - казала је тренер и један од оснивача школе, Ана Илијашевић.

Ова атлетска првакиња државе на 100 метара нагласила је да је циљ групе хуманиста и тренера да одведу дјецу на Специјалну олимпијаду у Берлину 2023. године.

- Одлучили смо да тренинзи буду потпуно бесплатни, али нам је потребна подршка шире друштвене заједнице како би то заживјело. Планирамо да прикупљамо новац из разних извора, тако да у јулу покрећемо хуманитарну кампању да би сви заинтересовани доброг срца из наше земље, али и из свијета, помогли да остваримо наше и снове наших пулена да одемо на Специјалну олимпијаду - казала је Илијашевићева и додала да је њихова визија да спорт буде за све, тако да су сви добродошли.

Школа броји више од 20 чланова, старости од пет до 40 година.

- Са сваким посебно радимо и напредак који они остварују је одмах видљив. Међутим, најважнији од свега су емоционална повезаност коју имамо и њихов загрљај на крају тренинга - наглашава Илијашевићева, која је тренер са колегом Филипом Јовановићем.

Да је било потребе за оваквом врстом школе свједочи мајка дјечака који је полазник од оснивања.

- Мој деветогодишњак је аутистичан. Давно смо планирали да га упишемо на неки спорт, али у граду није постојао нико ко би одговорио на наше потребе. Ова школица нам је пружила шансу и зато сам као родитељ јако срећна - рекла је ова мајка, која се представила само именом Светлана.

Тренинзи

Тренинзи Школе спорта “Сунце” одржавају се на Градском стадиону понедјељком, сриједом и суботом од 17.30 часова.

- Сви родитељи и старатељи који су заинтересовани могу своју дјецу и штићенике довести да се с осталим другарима друже и тренирају јер од тога могу имати само користи - казао је тренер Филип Јовановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана