Пјесмом и смијехом ђаци Техничке школе отјерали сиве облаке

Ивана Кардум
Пјесмом и смијехом ђаци Техничке школе отјерали сиве облаке

Бањалука - Ни пријетећи сиви облаци, који су се надвили над Бањалуком, нису спријечили матуранте Техничке школе да у весељу испрате један од најљепших периода у животу.

У уторак увече окупили су се испред школе уз незаобилазну подршку родитеља, пријатеља и родбине и уз трубаче кренули у свијет одраслих. Елегантна одијела и раскошне хаљине прошетали су градом до хотела “Босна”, гдје је прослава трајала до ситних сати. Матуранти су сложно говорили да ће из школских клупа понијети безброј успомена и анегдота, те да су током средње школе имали прилику да стекну много знања, али и праве пријатеље.

- Сигурна сам да ћу матурско вече, али и цијело школовање памтити читавог живота као један безбрижан период, првенствено због доброг друштва и педагошког приступа наших професора - рекла је ученица Дијана Вуковић која је завршила смјер оптичар.

Милан Грбаш је казао да ће, осим знања, из школских клупа понијети сјећање на сјајне професоре и још боље друштво.

- Занимање инсталатера је веома тражено, због чега сам се и одлучио за овај смјер како бих до посла што лакше дошао - рекао је Грбаш.

Поред квалитетне наставе, неки ће ђаци овај период највише памтити по данима проведеним ван учионице.

- Школовање ћу памтити као најљепши период живота, пун забаве, излазака и доброг дружења. Што се тиче самих школских часова, није ми у тако добром сјећању - кроз смијех је рекао техничар електронике Славен Страживук и додао да ће сљедећи корак у његовом образовању бити ИТ академија.

И сви родитељи и пријатељи матураната били су добро расположени, а многи се нису устручавали да пусте сузу радосницу.

- Дошао сам да испратим своју кћерку Сашку и пожелим њој и њеним пријатељима добродошлицу у нови, зрелији период живота. Матурске припреме смо проживљавали заједно с њом, а задовољство што је све добро прошло упркос треми коју је имала посљедњих пар дана не можемо сакрити - рекао је Богдан Јотић.

Разредница

Професорица стручне теоријске наставе рачунара и програмирања Мира Савић рекла је да сваку генерацију памти по посебним особинама, а са овом се највише зближила јер је била разредни старјешина.

- Матурантима бих поручила да слушају своје срце, остварују снове, те да на путу свог образовања занемаре жеље других - истакла је Савићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана