Nektar Color Fun Run трка обојила Бањалуку

Глас Српске
Nektar Color Fun Run трка обојила Бањалуку
Nektar Color Fun Run трка обојила Бањалуку

Бањалука - Трка "Nektar Color Fun Run " одржана је вечерас у Бањалуци у склопу "Vivia Run&More Weekend" фестивал, који је почео раније данас.

"Nektar Color Fun Run " је, како су навели организатори, најшаренија и најурбанија трка у оквиру фестивала, а има хуманитарни карактер и одржава се под слоганом "Твој корак за њихов осмијех".

Сав новац од котизација биће дониран Удружењу параплегичара, обољелих од дјечје парализе и осталих тјелесних инвалида регије Бањалука, Центру за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама "Дајте нам шансу  Звјездице" и Удружењу за помоћ особама с аутизмом "Дјеца свјетлости".

На тврђави Кастел одржан је концерт Лаке и Миреле, гдје је данас била церемонија отварања.

Централни догађај је у суботу, када од девет часова стартује полумаратон те трке на 10 и пет километара. Од 13 часова је Бамбини маратон, а потом слиједе свирке на Кастелу. Како је наведено, бањалучким улицама трчаће више од 7.000 љубитеља здравих навика, а очекује се да фестивал посјети око 20.000 људи.

Амел Тука, најбољи атлетичар БиХ, је промотер полумаратона, на којем ће учествовати 43 елитна тркача из 30 земаља, са три континента.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана