Боран Босанчић: Скупштини града и Градској управи – висока оцјена!

ELTA TV
Боран Босанчић: Скупштини града и Градској управи – висока оцјена!

Мишљења сам да се Скупштини града, али и самој градској админситрације, за урађено у протеклом периоду може дати висока оцјена. Низ пројеката је урађено у граду Бањалуци, реализованих емитовањем обвезница али и уштедама у градској каси.

Доста великих  пројеката је урађено или се управо ради у самом граду, од Источног транзита, кружних раскрсница, санације Техничке школе, Зеленог моста, спортске дворане на мјесту некадашњег Шопинг центра, доградње школе на Старчевици, реализују се пројекти на које се  чекало и више од 30 година”, рекао је ово шеф клуба одборника ДНС – а, гостујући у емисији Бањалучка хроника на Елта телевизији.

За ДНС, протекли период био је поприлично турбулентан, каже Босанчић. У самом  клуба ДНС десило се доста тога. Много посла је одрађено, а на скупштинску паузу идемо са четири одборника, каже Босанчић.  

„Поред доласка одборника, оно што је такође изузетно значајно јесте да са доласком Народне странке и господина Огњена Тадића, засигурно ДНС добио нови квалитет. Самим тим, добићемо и нове идеје, а бићемо појачани на терену такође. Наравно, нама је значајно да смо формирали клуб одборника, те сада, заједно са начелницима одјељења можемо да радимо и дјелујемо у коалиционом капацитету у Скупштини града Бањалука”, наглашава Босанчић.

Сам коалициони споразум са СНСДом и социјалистима након формирања клуба у градском парламентуодносно након припајања Народне странкеДНС-у, није се мијењао.  

„Чињеница је да је рецимо ДНС формирао клуб прије годину дана, вјероватно би та кадровска укрштеница била другачија. Овако се десило да је расподјела готово 80 % тих функција било завршена. Ипак, нама је важније било, од појединачних или кадровских рјешења,  да смо у разговору са градоначелником договорили реализацију конкретних пројеката на самом терену.” каже Босанчић  

Коментаришући рада начелника који се налазе на челу појединих Одјељења у Градској управи, те директора јавних предузећа које је предложио управо Демократски народни савез, Босанчић истиче како су сви заслужили високу оцјену.

Уколико их све појединачно анализирамо, можемо да видимо да је Одјељење за просторно уређење, којим руководи Слободан Станаревићосварило изузетно запажене резултате. Све то може се видјети по великом броју инвестиција које су се дешавале у нашем граду, а све то се десило захваљујући брзом рјешавању дозвола, процедура  и доношења регулационих планова. Захваљујући овом одјељењу, видљиво је пуњење буџета града. Други наш кадар, начелник Одјељења за борчакоинвалидску заштиту на челу са господином Кесеровићем, то одјељење је такође стабилно, те све функционише у оквиру закона. Ријеч је о осјетљивој категорији. Када је у питању директор ДЕПОТа, на чијем је челу Ново Грујић, битно је да они послују позитивно. ДЕПОТ функционише без икаквих проблема,” рекао је Боран Босанчић.

Као и све политичке партије, и Демократски народни савез се припрема за предстојеће изборе, каже БосанчићМишљења су да ће и након избора бити стабилна, политичка странка.

Наша очекивања су да ће ДНС након ових избора, сматрам да су то реалне процјене, имати 12 посланика у Народној скупштини, те два посланика у представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. Када је у питању изборна јединица Бањалука, ми очекујемо да ће ДНС  моћи да добити два посланика у Народној скупштини Републике Српскеистиче Босанчић.

Радом странке су задовољни. Странка је живо тијело, промјене су могуће. Квалитет који листа има за предстојеће изборе сада, у наредна три мјесеца, потребно је преточити у јавност, закључује Боран Босанчић, гостујући у Бањалучкој хроници ЕЛТА ТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана