Бањ бус кочи жалба

nezavisne.com
Бањ бус кочи жалба

Бањалука - Почетак вожње панорамским Бањ бусом, који би превозио путнике до Споменика палим борцима на Бањ брду изнад Бањалуке, кочи жалба, рекли су у Градској управи.

“Према ранијим плановима, Бањ бус требало је да крене с радом око 22. априла, али то није реализовано због жалбе коју смо добили”, истакли су у Градској управи, те додали да не знају када ће панорамски бус почети с вожњама, али да се надају да ће то бити ускоро.

Грађани сматрају да је овај вид превоза потребан јер има много старијих и болесних, али и малишана којима је ово једини начин да дођу до Бањ брда. Такође, био би занимљив и за туристе.

“Прошле године сам користио тај бус и вожња је била посебан доживљај, јер поред тога што лакше дођем до споменика на Бањ брду, путници имају прилику да уживају у погледу и панорами током вожње”, рекао је Драган К.

Превоз панорамским аутобусом до Бањ брда први пут је успостављен прошле године. Панорамски бус, који је био осликан мотивима града специјално за ову услугу, превезао је више од 7.000 грађана, од друге половине јула до краја септембра 2018. године.

Траса којом се кретао овај бус је од Творнице обуће “Бема” до споменика на Бањ брду. Аутобус је саобраћао пет пута дневно радним даном и 10 пута дневно викендом.

Цијена карте у једном смјеру износила је једну марку, а за дјецу до пет година карта је била бесплатна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана