Žene Saveza za promjene: Bolji život za sve Banjalučane

Srna
Žene Saveza za promjene: Bolji život za sve Banjalučane

Banjaluka - Žene Saveza za promjene poručile su sa večerašnje konvenciji žena u Banjaluci da će se maksimalno politički angažovati da unaprijede život svih građana.

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SDS-a Dragana Grujić istakla je da su žene iz ove stranke, koje će učestvovati na predstojećim izborima, ostvarene.


"Vidjevši da porodica kao osnov zdravog društva u Banjaluci polako nestaje, žene sve više učestvuju u politici da bi ispravile krivi put kojim idu ovaj grad i društvo", poručila je Grujićeva.

Predsjednik Foruma žena PDP-a Tatjana Čičić - Odžaković rekla je da je glavna poruka konvencije podrška kandidatkinjama i tome da se izbace stereotipi da žene ne mogu biti dio javnog života.

"Na neki način smo zaboravile žensku solidarnost, ali nadamo se da je ovaj skup pokazao da nije tako i da ćemo biti složne i jedna uz drugu", navela je Odžakovićeva.

Predsjednik Aktiva žena NDP-a Brankica Radinković rekla je da žene mogu obavljati sve funkcije jer su kvalitetni kadrovi.

"Sigurna sam da će poslije lokalnih izbora biti mnogo više žena u parlamentu Banjaluke, ali i u Srpskoj. Mi možemo doprinijeti da našim građanima sutra bude bolje", naglasila je Radinkovićeva.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da je važno što žene žele da budu na mjestima na kojima se donose odluke, što je dobro za Republiku Srpsku, Banjaluku i društvo uopšte.

"Nadam se da će mnoge dame koje su bile na večerašnjoj konvenciji sutra ući u gradski parlament i donositi odluke u vezi sa razvojem Banjaluke. To je suština ovog skupa i snažna poruka stranaka Saveza za promjene", naveo je Borenović.

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić, koji se večeras obratio ženama iz Saveza za promjene, istakao je da bi naredni izbori trebalo da doprinesu većem učešću žena u političkom životu.

"U prošlom sazivu gradske Skupštine jedina žena odbornik koja je dobila mandat i ušla u parlament bila je Mirna Savić-Banjac iz NDP-a. Mi u NDP-u i Savezu za promjene vodimo računa da na listama jednaku pažnju posvetimo ženama i ovaj skup će to i pokazati", rekao je Čavić, koji je i lider NDP-a.

Na konvenciji žena Saveza za promjene, održanoj u banjalučkoj hali "Metal", data je velika podrška ženama odborničkim kandidatima Saveza, kao i kandidatu za gradonačelnika Banjaluke Draganu Čaviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana