Жене Савеза за промјене: Бољи живот за све Бањалучане

Срна
Жене Савеза за промјене: Бољи живот за све Бањалучане

Бањалука - Жене Савеза за промјене поручиле су са вечерашње конвенцији жена у Бањалуци да ће се максимално политички ангажовати да унаприједе живот свих грађана.

Предсједник Актива жена Градског одбора СДС-а Драгана Грујић истакла је да су жене из ове странке, које ће учествовати на предстојећим изборима, остварене.


"Видјевши да породица као основ здравог друштва у Бањалуци полако нестаје, жене све више учествују у политици да би исправиле криви пут којим иду овај град и друштво", поручила је Грујићева.

Предсједник Форума жена ПДП-а Татјана Чичић - Оџаковић рекла је да је главна порука конвенције подршка кандидаткињама и томе да се избаце стереотипи да жене не могу бити дио јавног живота.

"На неки начин смо заборавиле женску солидарност, али надамо се да је овај скуп показао да није тако и да ћемо бити сложне и једна уз другу", навела је Оџаковићева.

Предсједник Актива жена НДП-а Бранкица Радинковић рекла је да жене могу обављати све функције јер су квалитетни кадрови.

"Сигурна сам да ће послије локалних избора бити много више жена у парламенту Бањалуке, али и у Српској. Ми можемо допринијети да нашим грађанима сутра буде боље", нагласила је Радинковићева.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је да је важно што жене желе да буду на мјестима на којима се доносе одлуке, што је добро за Републику Српску, Бањалуку и друштво уопште.

"Надам се да ће многе даме које су биле на вечерашњој конвенцији сутра ући у градски парламент и доносити одлуке у вези са развојем Бањалуке. То је суштина овог скупа и снажна порука странака Савеза за промјене", навео је Бореновић.

Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић, који се вечерас обратио женама из Савеза за промјене, истакао је да би наредни избори требало да допринесу већем учешћу жена у политичком животу.

"У прошлом сазиву градске Скупштине једина жена одборник која је добила мандат и ушла у парламент била је Мирна Савић-Бањац из НДП-а. Ми у НДП-у и Савезу за промјене водимо рачуна да на листама једнаку пажњу посветимо женама и овај скуп ће то и показати", рекао је Чавић, који је и лидер НДП-а.

На конвенцији жена Савеза за промјене, одржаној у бањалучкој хали "Метал", дата је велика подршка женама одборничким кандидатима Савеза, као и кандидату за градоначелника Бањалуке Драгану Чавићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана