Желе привући што већи број гостију

Д. Б.
Желе привући што већи број гостију

Бањалука - Циљ Друге међународне конференцији туризма, која ће бити одржана у склопу “Бањалучког прољећа” од 18 до 20. априла, јесте привлачење што већег броја гостију и развој ове привредне гране у нашем граду.

То је јуче на конференцији за новинаре најавио градоначелник Игор Радојичић, напоменувши да град има много потенцијала за развој туризма.

- Он лежи у културно-историјском насљеђу, фестивалском и  адреналинском туризму. Развоју туризма може допринијети и повезаност авионским линијама са четири велике дестинације кроз чартер летове - рекао је Радојичић.

Директорица Туристичке организације града (ТОБЛ) Ирена Радојевић казала је да је жеља привлачење туриста који ће се што дуже задржати у Бањалуци.

- Акценат конференције, која ће бити одржана у Банском двору, стављамо на рецептивни туризам јер није циљ да само наши људи путују по свијету већ и да доведемо људе у  град на Врбасу и да се што више овдје задрже. Угостићемо и свјетски познато име у свијету туризма Слободана Мићића, а већ сада можемо рећи да је пријављено око 150 учесника - казала је Радојевићева.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана