Завјет светом Василију да ће пружати помоћ

В. П.
Завјет светом Василију да ће пружати помоћ

Бањалука - Ломљењем славског колача уз молитву и благослов протојереја Драгана Максимовића Центар за социјални рад јуче је први пут прославио крсну славу Светог Василија Острошког.

- Овај светитељ обавезује нас и све оне који га узимају као свог заштитника да слиједимо оно што је он чинио подржавајући доброту и чинећи хумана дјела. Центар за социјални рад се завјетовао светом Василију Острошком да ће и даље помагати онима којима је то потребно - рекао је протојереј Максимовић.

Директор Центра Вера Сладојевић рекла је да је ова установа коначно добила свог заштитника и захвалила донаторима који су омогућили прославу.

- Надам се да ћемо своју славу славити у годинама пред нама. Ова светковина је отворила ново поглавље у постојању Центра. Наставићемо нашу мисију са још више елана, а то је да се бавимо судбинама и проблемима других људи те хуманитарним радом - казала је Сладојевићева.

Предсједник Скупштине града Будимир Балабан и многи угледни гости увеличали су прославу.

- Сигуран сам да свети Василије Острошки није случајно избран за заштитника ове установе, јер као и овај светац, тако и радници Центра свакодневно помажу онима којима је то најнеопходније - казао је Балабан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана