Zaštita fontana u drugoj polovini novembra

N. B.
Zaštita fontana u drugoj polovini novembra

Banjaluka - Čišćenja te priprema i zaštita fontana za predstojeću zimu počeće u drugoj polovini novembra, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

- Vremenske prilike su pogodne i uz gradske aleje koje je jesen obojila u žutosmeđe boje i fontane daju posebnu čar gradu. Od vremena će zavisiti i datum prestanka rada vodoskoka. Obično je to bilo krajem jedanaestog mjeseca. Fontane moraju biti zaštićene zimi kako ne bi došlo do oštećenja od niskih temperatura te snijega i leda - objasnili su u Gradskoj upravi.

Dodali  su da je grad zadužen za održavanje osam javnih vodoskoka, na Bulevaru cara Dušana, u parku "Petar Kočić", na platou ispred Narodne skupštine RS, na Trgu Krajine, platou ispred Medicinskog fakulteta, kod zgrade Narodnog pozorišta RS, na Trgu palih boraca i na kružnom toku na ukrštanju ulica Krajiških brigada i Ivana Gorana Kovačića.

- Sve fontane će prestati sa radom u isto vrijeme, osim one koja se nalazi na kružnom toku na zapadnom tranzitu koja radi tokom cijele godine. Samo u slučaju ekstremnih vremenskih prilika, neće raditi ni ona - kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da će u drugoj polovini marta iduće godine početi pripreme za puštanje u rad svih fontana, koje bi od aprila ponovo trebalo da budu u funkciji.

- Za tekuće održavanje fontana godišnje se izdvaja 55.568 KM. Za sve popravke i radove zaduženo je preduzeće "Hidrokop" - navode u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana