Заштита фонтана у другој половини новембра

Н. Б.
Заштита фонтана у другој половини новембра

Бањалука - Чишћења те припрема и заштита фонтана за предстојећу зиму почеће у другој половини новембра, потврђено је у Градској управи.

- Временске прилике су погодне и уз градске алеје које је јесен обојила у жутосмеђе боје и фонтане дају посебну чар граду. Од времена ће зависити и датум престанка рада водоскока. Обично је то било крајем једанаестог мјесеца. Фонтане морају бити заштићене зими како не би дошло до оштећења од ниских температура те снијега и леда - објаснили су у Градској управи.

Додали  су да је град задужен за одржавање осам јавних водоскока, на Булевару цара Душана, у парку "Петар Кочић", на платоу испред Народне скупштине РС, на Тргу Крајине, платоу испред Медицинског факултета, код зграде Народног позоришта РС, на Тргу палих бораца и на кружном току на укрштању улица Крајишких бригада и Ивана Горана Ковачића.

- Све фонтане ће престати са радом у исто вријеме, осим оне која се налази на кружном току на западном транзиту која ради током цијеле године. Само у случају екстремних временских прилика, неће радити ни она - казали су у Градској управи.

Навели су да ће у другој половини марта идуће године почети припреме за пуштање у рад свих фонтана, које би од априла поново требало да буду у функцији.

- За текуће одржавање фонтана годишње се издваја 55.568 КМ. За све поправке и радове задужено је предузеће "Хидрокоп" - наводе у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана