Заблистали олдтајмери

Ј. П.
Заблистали олдтајмери

Бањалука: Тринаести међународни "Олдтајмер скуп Бањалука 2015" привукао је и ове године велику пажњу посјетилаца, који су протеклог викенда на Тргу Крајине имали прилику да погледају 60 аутомобила, произведених прије више од 30 година.

Домаћини манифестације били су Олдтајмер клуб "Ветеран" из Бањалуке и Ауто-мото друштво "Бањалука". Олдтајмери су стигли из РС, ФБиХ, земаља из региона, Аустрије и Шведске. Поред најстаријег аутомобила "доџ" из 1921. године, који је привлачио и највише пажње грађана, а који припада домаћину клубу "Ветеран", могли су се видјети и бројни "опели", "фолксвагени", "мерцедеси".

Један од организатора скупа Зоран Павловић рекао је да су изложена возила која су била популарна у бившој Југославији.

- Подијелили смо пехаре у три главне категорије, најстарији аутомобил, најугланцанији мотор и најудаљенији учесник скупа. Добитници су "опел олимпија" из 1954. године, власништво Крешимира Кнежевића из Нове Градишке, мотоцикл BMW из 1952. године, власника Ивице Гудеља из Сплита и "мерцедес купе" из 1983. године, власника Вилијама Крта из Копра - рекао је Павловић.

Поред главних награда, Туристичка организација града Бањалука додијелила је и пет дајака за више категорија, а подијељено је и 17 посебних признања као и поклони спонзора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана