Za studentske stipendije stiglo 489 zahtjeva

V. P.
Za studentske stipendije stiglo 489 zahtjeva

Banjaluka - Na konkurs za dodjelu studentskih stipendija u Gradsku upravu stiglo je 489 zahtjeva i ove sedmice počinje njihova obrada.

Potvrdila je to načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubinka Dragojević i dodala da je od ukupnog broja 120 po osnovu uspjeha, 40 za deficitarna zanimanja i 329 prema socijalnom statusu.

- Inače, studentska stipendija na osnovu uspjeha na studijama i prema socijalnom statusu iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja je 250 KM - rekla je Dragojevićeva.

Napomenula je da je prošle godine grad stipendirao 361 studenta.

Kada su u pitanju srednjoškolci, Dragojevićeva je rekla da ove godine grad stipendira 1.249 đaka.

- Obišli smo svih 17 srednjih škola na području grada i učenicima uručili rješenja. Ovakav način raspodjele rješenja, koji se počeo primjenjivati prije dvije godine,
pokazao se opravdanim. Za kraći period se obavi uručivanje rješenja, učenici ne odlaze sa nastave i ne stvara se gužva u prostorijama Gradske uprave - rekla je Dragojevićeva.

Dodala je da će za učeničke stipendije grad na mjesečnom nivou izdvajati ukupno 104.448 KM.

- Planirano je da isplata učeničkih stipendija počne u decembru a stipendija za deficitarna zanimanja je mjesečno 160 KM, a po ostalim osnovama 80 KM  kazala je Dragojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana