Za sportske sekcije u školama 250.000 KM

J. C.
Za sportske sekcije u školama 250.000 KM

Banjaluka - Grad će ove godine rasporediti novac za sport po novim kriterijumima i načinu bodovanja, u namjeri da se na ravnopravan način vrednuju sportski rezultati.

- Prvi put imamo jasan i transparentan način bodovanja sportskih rezultata i određena je finansijska vrijednost svakog ostvarenog boda - kazao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je naglasio da se prvi put sistemski radi i na razvoju školskog sporta, za koji je povećan buyet za 250.000 KM, i kojim će biti obuhvaćeno oko 10.000 osnovaca.

- Realizovaće se i projekat "Sport dostupan djeci" kojim se planira sufinansiranje članarine u sportskim organizacijama za djecu nižih uzrasnih kategorija koja su u sistemu takmičenja. Podrška neće izostati ni za projekat besplatne obuke neplivača, kroz koju godišnje prođe najmanje 500 djece drugih razreda osnovnih škola - naveo je Banjac.

Novi način sufinansiranja aktivnosti sportskih organizacija urađen je u skladu sa novim programom razvoja sporta za period 2018-2022. godine. Ovaj dokument naći će se pred odbornicima na sjednici Skupštine 21. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana