За снабдијевање водом приградских насеља 7,8 милиона КМ

И. К.
За снабдијевање водом приградских насеља 7,8 милиона КМ

Бањалука - Град ће у изградњу нових водовода на сеоском и приградском подручју уложити 7,8 милиона КМ обезбијеђених кредитом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), а приједлог одлуке о кредитном задужењу наћи ће се на сједници Скупштине града.

- Имамо проблеме са снабдијевањем водом у појединим дијеловима града, а те пројекте нисмо могли реализовати из редовних буџетских средстава. С обзиром на то да град има довољно простора за ново задужење, опредијелили смо се да средства буду искоришћена искључиво за ове намјене - казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Истакао је да би тим новцем финансирали наставак великог водоводног система “Црно врело”, који би, по закључењу пројекта, требало да обезбиједи воду за 20.000 становника на рубним подручјима града, наставак и изградњу водоводног система за више насеља МЗ Чесма, а боље снабдијевање водом могли би очекивати и мјештани који живе у вишим дијеловима Зеленог вира, Крмина, као и становници Кајмакчаланске и Шумадијске улице.

Поред тога, из овог кредита била би финансирана и градња канализације у улици Вида Симурџића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана