Za projekte od 1.000 do 8.000 maraka

M. V.
Za projekte od 1.000 do 8.000 maraka

Banjaluka - Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku raspisalo je juče javni poziv za prijavu projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta grada u ovoj godini.

Poziv se odnosi na prioritetne oblasti kao što su obezbjeđivanje preduslova za samostalan život osoba sa invaliditetom, unapređenje socijalne zaštite i brige o starima, zaštita djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja.

- Osim toga odnosi se i na edukaciju djece o zdravim stilovima života, podršku i pomoć roditeljima u odgoju djece i brizi o njima, te obezbjeđivanje pristupa kulturnim sadržajima za djecu iz ruralnih sredina i marginalizovanih grupa - navedeno je u pozivu.

Dodaje se da udruženja mogu da prijave i projekte koji se odnose na prevenciju maloljetničkog prestupništva, edukaciju i osnaživanje udruženja građana.

- Projekte treba realizovati na području grada do kraja ove godine, a može da bude odobreno od 1.000 do 8.000 KM. Udruženje može prijaviti samo jedan projekat na javni poziv - istaknuto je u pozivu.

Prijave na javni poziv sa dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku, putem prijemne kancelarije Gradske uprave, kancelarija 14, u zatvorenoj koverti.

Javni poziv otvoren je do 8. marta ove godine, a sve detaljnije informacije mogu se dobiti putem broja telefona 051/244-444, lokal 718 ili direktno - u kancelariji broj 26.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana