Za popravak mosta u Priječanima 100.000 KM

S. A.
Za popravak mosta u Priječanima 100.000 KM

Banjaluka - Pješački most u naselju Priječani biće obnovljen za nekoliko mjeseci, nakon što je poslije dva neuspješna tendera odabran ponuđač koji će obaviti neophodne popravke, da bi prelazak preko mosta bio bezbjedan.

Prema informacijama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, konstrukciona pojačanja na mostu, koja su neophodna da bi most bio u potpunosti bezbjedan, obaviće preduzeće "Prijedor putevi", po cijeni od 100.000 KM. Ovo preduzeće izabrano je putem pregovaračkog postupka, pošto se na prethodna dva tendera nije prijavila nijedna firma.

- Nadamo se da će izvođač što prije početi sa radovima da bi most bio konstrukciono ojačan i, u krajnosti, bezbjedan za sve ljude koji ga koriste - rekao je načelnik odjeljenja Slaviša Sandić.

Raniji pješački most preko Vrbasa u Priječanima uništen je u katastrofalnim poplavama 2014. godine, nakon čega su "Vode Srpske" angažovale preduzeće "Niskogradnja" da sagradi novi most. Međutim, gradske vlasti su lani zabranile upotrebu mosta, jer se ispostavilo da novoizgrađeni most nije bezbjedan za upotrebu.

Zbog potreba mještana Priječana grad je preuzeo na sebe obavezu da riješi ovaj problem, zbog čega je i raspisivana nova nabavka, da bi most bio doveden u ispravno stanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana