За осам парцела у Пословној зони Рамићи 1,06 милиона КМ

В. П.
За осам парцела у Пословној зони Рамићи 1,06 милиона КМ

Бањалука - Од продаје осам парцела, на којима би требало бити изграђени производни објекти, у Пословној зони Рамићи у градском буџету очекују најмање 1,06 милиона КМ.

На сједници Скупштине града, заказаној за 28. маја,  одборници ће разматрати одлуку у којима су одређени услови и начин продаје ових парцела.

- Најмања парцела је величине 2.270 квадратних метара а највећа 14.429 квадратних метара а почетна цијена за потребе лицитација је 20,5 КМ - наведено је у овом документу.

Један од услова је купац парцеле не може мијењати намјену коришћења парцеле без сагласности Скупштине града најмање за период од 99 година.

Град је лани продао четири парцеле укупне површине 27.634 квадратна метра у оквиру бившег Технолошког бизнис парка  садашње Пословне зоне, с циљем изградње производно-складишних објеката. Укупна вриједност продатих парцела фирмама “Три Бест”, “Сим импекс”, “Сепл” из Бањалуке и “Messer BH Gas ” из Сарајева износила је 567.280 КМ. У Градској управи су раније потврдили да до априла ове године ниједан купац парцела није поднио захтјев за издавање грађевинске дозволе Одјељењу за просторно уређење. У току ове године за куповину парцела у Рамићима интересовање је исказало десет предузећа, једно страно и девет домаћих.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана