Za obnovu stepenica kod spomenika 45.000 KM

J. C.
Za obnovu stepenica kod spomenika 45.000 KM

Banjaluka - Obnova stepenica kod spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu počeće ove sedmice, a radovi u vrijednosti oko 45.000 KM trebalo bi da budu završeni do 27. jula, kada se obilježava Dan ustanka protiv fašizma.

Novac za obnovu stepenica koju će izvesti beogradska firma “Koto” izdvojen je iz gradske kase. Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović kaže da je vremenom došlo do oštećenja na spomeniku i stepenicama.

- Spomenik na Banj brdu je na spisku spomenika od interesa za Srpsku i BiH i njegovu obnovu mora da odobri Vlada RS, a potrebno je mnogo novca da bi se to ostvarilo. Bez obzira na sve to, odlučili smo da obnovimo stepenice o trošku grada - rekao je Keserović.

Nevrijeme je lani oštetilo spomenik, zbog čega je izdato upozorenje da se izbjegava šetalište pored ovog zdanja. Spomenik se sve više urušava, a na nekoliko mjesta se otkinuo beton i pao na šetalište. Ipak, mnogi građani i dalje posjećuju ovo mjesto i penju se na spomenik kako bi se fotografisali, ne shvatajući koliko je to opasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana