За локалне путеве 1,6 милиона КМ

Д. Б.
За локалне путеве 1,6 милиона КМ

Бањалука - Град ће, уз изградњу нове саобраћајнице са комплетном инфраструктуром од Петрићевца до Мотика, ове године урадити и нови асфалт на дионици пута за Мотике.

Ови радови планирани су у оквиру инвестиционог одржавања локалних и некатегорисаних путева, за шта је овогодишњим програмом заједничке комуналне потрошње планирано 400.000 КМ.

- У оквиру инвестиционог одржавања биће настављени радови на локалном путу Куљани - Барловци - Церици, односно на завршетку дионице рађене прошле године - саопштено је из Градске управе. У Одјељењу за саобраћај и путеве наводе да ће, у оквиру инвестиционог одржавања, бити саниран коловоз и на локалним путевима Десна Новоселија - Карановац, Бистрица - Горња Пискавица - Пискавица и Агино Село - Крмине - Тисовац.

Програмом заједничке комуналне потрошње предвиђено је и 400.000 КМ за реконструкцију локалних и некатегорисаних путева, и то на правцима Просани - Максимовићи, пут за Кузмановиће (Борковићи), Вршани - Поље (Бочац), пут Крчмари (Јагаре), Миљићи - Миљића гробље (Бронзани Мајдан), спој магистралног пута Приједор - Бањалука са путем за геријатрију у Пријаковцима, пут за Кнежевиће (Сакић), дионица Рацуне - Сурјан, пут за Липовце, пут Каралићи, Пискавица - центар, Малчићи - Јакићи - Рачићи, Поповићи - Стражбеница, Сарачица - Вукелићи - Ковачевићи. За одржавање локалних путева биће издвојено 800.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана