Za javne radove 35 miliona KM

A. S.
Za javne radove 35 miliona KM

Banjaluka - Gradska uprava će u 2019. godini izdvojiti 35 miliona KM za javne radove, najavio je juče na strateškom savjetovanju u Tesliću gradonačelnik Igor Radojičić. Objasnio je da je budžetom planirano 20 miliona, ali da grad pregovara sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o iznosu od dodatnih 15 miliona KM aranžmana, koji će biti utrošen za projekte snabdijevanja vodom.

- Razmatraćemo čitav niz projekata koji se tiču snabdijevanja vodom, saobraćaja, izgradnje poslovnih zona i uopšte ulaganja u infrastrukturu. Novost je da ćemo razgovarati na dva panela sa našim strateškim partnerima. Jedan panel će biti posvećen neophodnim promjenama na tržištu radne snage i u srednjoškolskom obrazovanju, jer je evidentno da se tržište radne snage nalazi u problemu i deficitu pojedinih kadrova i da je potrebno prilagođavanje programa srednjih škola - rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić istakao je da je najvažnije da se ove godine ostvaruje prvi strateški cilj ovog odjeljenja, a to je poveznica istočnog i zapadnog tranzita. On je dodao da uskoro očekuju završetak izgradnje Zelenog mosta. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana