За јавне радове 35 милиона КМ

А. С.
За јавне радове 35 милиона КМ

Бањалука - Градска управа ће у 2019. години издвојити 35 милиона КМ за јавне радове, најавио је јуче на стратешком савјетовању у Теслићу градоначелник Игор Радојичић. Објаснио је да је буџетом планирано 20 милиона, али да град преговара са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) о износу од додатних 15 милиона КМ аранжмана, који ће бити утрошен за пројекте снабдијевања водом.

- Разматраћемо читав низ пројеката који се тичу снабдијевања водом, саобраћаја, изградње пословних зона и уопште улагања у инфраструктуру. Новост је да ћемо разговарати на два панела са нашим стратешким партнерима. Један панел ће бити посвећен неопходним промјенама на тржишту радне снаге и у средњошколском образовању, јер је евидентно да се тржиште радне снаге налази у проблему и дефициту појединих кадрова и да је потребно прилагођавање програма средњих школа - рекао је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истакао је да је најважније да се ове године остварује први стратешки циљ овог одјељења, а то је повезница источног и западног транзита. Он је додао да ускоро очекују завршетак изградње Зеленог моста. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана