За град будућности пола милиона марака

Ј. Ц.
За град будућности пола милиона марака

Бањалука - Бањалука би ускоро требало да добије нови урбанистички план који ће дефинисати визију будућег развоја града, а вриједност расписаног међународног тендера је 500.000 КМ, навели су у Градској управи.

Градски архитекта Иван Рашковић је рекао да је урбанистички план стратешки документ просторног уређења којим треба да буду уређени правци развоја града за наредних неколико деценија. Додао је да је Савјет за израду урбанистичког плана утврдио смјернице којима ће понуђач морати да се руководи приликом израде овог документа.

- Све смјернице воде у правцу да будући урбанистички план препозна Бањалуку као регионални центар и град будућности или, како се то каже, “смарт цитџ” и “греен цитџ”. Такође, да се очува културни идентитет града и планирају нови садржаји, привредни капацитети, комунална инфраструктура, саобраћај, туристичка понуда и друго - казао је Рашковић.

Стари урбанистички план, који је до сада био основ за доношење регулационих планова, израђен је давне 1975. године. Тендер ће бити отворен до 19. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана