Вриједна донација из Владе Србије уручена ОШ Ђура Јакшић

Агенције
Вриједна донација из Владе Србије уручена ОШ Ђура Јакшић

Бањалука - Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић и министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић, уручили су данас вриједну спортску опрему ОШ „Ђура Јакшић” у Бањалуци и Дјечијем дому „Рада Врањешевић”, која се састоји из два гола за рукомет, двије табле са обручом за кош, мреже за одбојку и 40 лопти.

Давидовићева је захвалила Удовичићу за донирану спортску опрему, али и посвећеност промоцији спорта у Републици Српској.

“Наставићемо да радимо на популаризацији и омасовљењу спорта, нарочито међу дјецом, јер они треба да буду добар примјер свима”, рекла је Давидовићева.

Министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић, поручио је да младима треба омогућити што боље услове за бављење спортом. У  Основној школи “Ђура Јакшић” министри су се састали са руководством школе као и са одборником у бањалучкој Скупштини Дарком Милошевићем, а послије састанка Удовичић је рекао да је циљ ових активности  да се школама и професорима физичког васпитања омогуће што бољи услови за рад са дјецом.

Он је захвалио министру породице, омладине и спорта Републике Српске, Соњи Давидовић, на залагању да спорт приближи младима.

“Наша сарадња је врло интензивна, а желимо да у наредном периоду кроз заједничке акције на националном, али и на међународном нивоу, ојачамо сарадњу и направимо што боље пројекте”, рекао је Удовичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана