Ватрогасна возила на поклон мањим општинама

С. А.
Ватрогасна возила на поклон мањим општинама

Бањалука - Град Бањалука намјерава да поклони шест ватрогасних возила мањим општинама на територији Републике Српске и ФБиХ, које су суочене са недостатком ватрогасне опреме.

Према приједлогу градских власти, који ће се наћи на предстојећој сједници Скупштине града, предвиђено је да возила буду донирана ватрогасцима у Љубињу, Котор Варошу, Челинцу, Грахову, Дрвару, а једно возило би требало да буде уручено и Казнено-поправном заводу Туњице.

- Ријеч је о возилима која су у међувремену замијењена новијим и модернијима, али која су у техничком и функционалном смислу у потпуности исправна и, као таква, могу бити од велике помоћи општинама које су суочене са честим пожарима - рекао је шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

Појаснио је да се ради о ватрогасним возилима која су били у редовној употреби до 2016. године.

- Иако се ради о старијим возилима, она су у потпуности исправна и оспособљена за гашење пожара, без потребе за икаква даља улагања. Цијенимо да ће она бити од велике помоћи општинама које нису у финансијској могућности да набаве нова возила - рекао је Ћућун.

Према његовим ријечима, град Бањалука је током прошле и ове године набавио седам нових ватрогасних возила како би се лакше и ефикасније изборио са изазовима у раду ватрогасне службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана