Utočište za hrabra srca niče u banjalučkom naselju Obilićevo

M. L.
Utočište za hrabra srca niče u banjalučkom naselju Obilićevo

Banjaluka - Centar za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete" biće izgrađen u banjalučkom naselju Obilićevo, rekla je predsjednica Udruženja građana Centar za edukaciju "Tvoja riječ" Olivera Ratković.

Ona je istakla da je Skupština grada donijela odluku o prenosu svojine sa grada Banjaluka na RS nad zemljištem na kojem će biti izgrađen centar. Ratkovićeva je naglasila da tačan datum gradnje centra još nije poznat, a dugotrajne zakonske procedure dodatno otežavaju početak radova.

- Potrebno je sada da Vlada RS dodijeli zemljište udruženju da bismo završili dokumentaciju, dobili građevinsku dozvolu i raspisali tender. Međutim, do gradnje imamo još mnogo posla, a s obzirom na to da je sezona godišnjih odmora, bojim se da će ova procedura potrajati još nekoliko mjeseci - rekla je Ratkovićeva.

Dodala je da je prema odluci gradske Skupštine planirano da centar bude izgrađen na zemljištu u blizini Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš".

Ratkovićeva podsjeća da je ovo prvi ovakav centar u regionu te da je planirano da to bude prava adresa za svu djecu iz RS koja odrastaju sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje. Oni će u centru dobiti prijatelje, dijagnozu, podršku, pomoć i kontinuiranog partnera za uporan i efikasan rad na prevazilaženju svih izazova u razvoju djece.

Za izgradnju ovog centra na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je u decembru prošle godine održana u Banjaluci, pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, prikupljen je više od 1,31 milion maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana